08 September 2013

Kari kEPAla IkAn SG

Assalamualaikum

tengah buat ape tu, hujung minggu nie korang buat ape? Ape???? takde buat ape? ---boring nye manusia macam u all nie.

Tido sampai ke petang?????  mak ai dahsyat nye korang. bawak2 la mengucap korang...agak2 la kalu nak tido pun? ke koramg nie jenis kutu malam.jangan la korang bagus2 jadi manusia buat apa nak jadi kutu.kih kih kih.....

I hujung minggu nie tak kemana..duk rumah je,bukan malas nak kemana2 cuma letih kerja seminggu dah...dapat cuti duduk la kat rumah...join kenduri kawin & rumah terbuka yang last2 minute nie...kenyang gak perut...

cakap pasal kenyang nie I nak share dengan korang satu tempat makan yang best. sure korang nak pergi punyalah.tak caye,Jom I story.

Ini la tempat nye.

FAMOUS CURRY FISH HEAD SINCE 1988!

Restoran Kari Kepala Ikan SG 



gambar bumbung da
Ala korang jangan la sedih SG tu stands for SRI GOMBAk bukan singapura...okey,Apeeeela korang nie belum apa2 dah nak melatah.

This is the first time I makan kat sini...nak dijadikan cerita habis je urusan kerja. My BF & I pun terasa lapar....so kitaorang pun menapak la ke kedai nie...alamak cam ner nie takde parking la....ala takpe park je kat mana2, dah lapar gilo nie.dalam usaha nak mencari tempat untuk memakirkan kereta I ternampak lak minah parking tengah menyaman satu kereta...kih kih kih, nasib baik terperasan kat minah tu...cun tau minah tu,itu yg buat I terpandang kat dia....we all pun pusing la satu round lagi. memang rezeki I la kot nak makan kat situ terpangang lak nie.

pakir kosong!!!!1

ha dah ada tempat yang kosong, betul2 kat depan kedai tu.korang nampak tak dia tulis apa kat situ,SEWA....hatipun berbunga takyah bayar parking...parking free,,eh eh eh takyah nak gumbira sangat, makan kena bayar okei..nak free je korang nie.

I tolak tolak je pintu kedai tu,Ala biase je la kedai nie,nampak sempit je tak byk meja pun...menapak lagi ke dalam,mak ai banyaknye meja..up stairs pun ada.besar2, cukup besar makan tengahari.

ke tingkat atas
tapikan I macam nak blah jugak bila tengok makanan yang dah terhidang nie...in my mind mesti dah sejuk nie,tak sedapla cam nie?

antara menu dia.


sebelum mengambil tempat duduk,pelayan dia ambik la kitaorang nyer order. selepas tu dia pun mempersilakan kitaorang duduk.dan pesanan minuman pun diambil.lepas tu my BF bangun balik,dia suruh I tunggu sekejap...I said ok la...bila dia mai balik ada I cream ditangan,nak ais cream....mau taknak dah la cuaca panas terik kat luar tu.

I:berapa RM ais cream nie?

BF: free...(dengan muka tersengih2)

I: ingat boleh percaya ke..ye ke free,ciput je nie?

BF: iye,tengok kat depan

korang nak tau, betul la....korang lihat & baca

ice cream

hehe,jadila sementara tunggu pesanan sampai.
bagi korang yg gemarkan rojak, kat sini pun ada tau...
Rojak Buah

ini senarai menunya


senarai menu

sekali lagi I ingatkan...logo tu -halal
Nak tau I makan apa,Jom layan....

udang salad

sayur kailan

kari kepala ikan...jgn tanya mana kepala nya.

sotong goreng tepung

otak-otak

mestila ada nasi
tidak berapa lama selepas itu.....ini la akhirnya.LiciN.

Alhamdulillah.

setelah semuanya selesai, we all pun pergi ke kaunter pembayaran.

sorry for the poor quality picture

cik adik manis tu pun hulurkanla surat cinta nie.

surat cinta dari restoran macam nie la ye....ayat direct je.tak de bunga.
ok lah nanti korang free datang la ke sini...ye. makanan dia rasanya kena dengan tempat.cukup rasa la dalam bahasa mudahnya.kalu korang mai jangan lupa kat I ok..I will always be free....kikiki

Restoran kari kepala ikan SG




sekian

Assalamualaikum

Happy eating






No comments :

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Designed By Blogger Templates